Taiteilija Kauko Mäkinen - Loimaalta Saloon

Vuonna 1931 Loimaalla syntynyt taiteilija Kauko Mäkinen toimi aluksi sisustus- ja mallisuunnittelijana, mutta vaihtoi työnsä ennen pitkää taidemaalarin pestiin. Tätä ennen hän ehti kuitenkin suunnitella mm. pietarilaisen Hotelli Astorian sisustuksen, Kremlin linnan huonekalumallit sekä mm. moskovalaisten hotelleiden Berlin, National ja Metropolitan sisustuksen.

Itseoppinut taidemaalari

Ennen pitkää Kauko Mäkinen siirtyi sisustus- ja mallisuunnittelusta taiteen puolelle ja keskittyi erityisesti kauniiden maisemien ikuistamiseen. Itseoppineen taidemaalarin erikoisuutena onkin nimenomaan perinteinen suomalainen maisema, mutta myös luonto-, eläin- ja kukka-aiheet sekä asetelmat. Tutustu teoksiin paremmin!

Taidetalo Muurlaan

Vuonna 1981 taiteilija perusti Muurlaan Taidetalon. Hän joutui kuitenkin luopumaan siitä muutaman vuoden kuluttua sairauden takia. Oman pysyvän näyttelynsä hän avasi Saloon vuonna 2000, ja samassa kaupungissa ateljee toimii edelleen.

Taiteilijan ateljee & galleria Salossa

Taiteilija Kauko Mäkisen ateljeen ja gallerian yhdistelmä sijaitsee Salossa ja on auki viikonloppuisin sekä sopimuksen mukaan. Tule vierailulle!

Kerro meistä kavereillesi

Kauko Mäkinen